Blog

Fritidsakademiet blev etableret af to unge projektledere med kontakt til gadens unge tilbage i 2013. Den ene af dem, Muhammed Jarkass, eller Mudi i daglig tale, er i dag daglig leder i FRAK. Mudi er vokset op på Blågårds Plads og har gamle venner fra skoletiden, som er dybt involveret i bandekonflikten i København, såvel som venner der arbejder og er gode rollemodeller for deres børn. Mudi har altid haft et skarpt blik for, hvordan det at have et arbejde har været afgørende for de unges liv, men det var først senere i livet Mudi blev opmærksom på, hvad det er, der afholder mange unge fra at have et fast arbejde. Det vender vi tilbage til. For lad os starte et mere grundlæggende sted: Hvad betyder det egentlig for os at have et arbejde?

Mudi er ikke i tvivl. Hans opvækst på Blågårds Plads gjorde det klart for ham. “Jeg lagde mærke til, at dem, der havde et arbejde havde et mere trygt liv. Fordi der ventede en lønseddel på dem i slutningen af måneden, kunne de leve et mere stabilt liv,” fortæller han. Mudi havde derfor også selv forskellige fritidsjobs da han var ung. “Jeg arbejdede blandt andet i en Superbrugsen ved Nørreport, hvor jeg fyldte varer op, sad ved kassen, osv. Senere fik jeg et job på en netcafé, som jeg var rigtig glad for.

Youssef, Adrian og Bilal har været med til at stifte foreningen K44 Outside, som arbejder for at skabe mere liv og tryghed i gården på Kapelvej 44. I december var det blandt andet ved at sælge juletræer. Læs her hvorfor.

Her i december skulle der ske noget nyt, og vi skulle bruge nogle penge til at stifte Foreningen K44 Outside. Og penge kan man ikke bare få ved at knipse med fingrene, så vi tænkte: Juletræer. Det var jo sæson for juletræer. Hvis Arthur kan gøre det og stikke penge i egen lomme, så kan vi sagtens gøre det og samtidig støtte et godt formål her i kvarteret. 

Mangler du inspiration til juleferielæsning, så kommer bibliotekaren her med to gode bud.

Ondskaben trives i bedste velgående i det isklædte, grønlandske landskab. ’Pigen uden hud’ er noget så sjældent som en arctic noir, skrevet af Mads Peder Nordbo, dansk forfatter nu bosat er Nuuk. Allerede inden udgivelsen var bogen solgt til 16 lande, og den er starten på en serie af krimier fra Grønland, der kommer til at hærge bestsellerlisterne i de næste år.

Verden larmer mere, så længe det varer

Vi ser forventningsfulde frem til Julemarked den 1., 2. og 3. december med alt, hvad det indebærer af gode muligheder for at købe julegaver. Sammen med Søs og Aisha har jeg igen strikkebod, og vi ser frem til at vise vores sysler frem og snakke med gode naboer. 

Valget på tirsdag den 21. november bliver forhåbentlig godt besøgt, så vi får gode mennesker bag roret lokalt. 

Med hensyn til verdens larm ser det jo ikke for godt ud. Lad os håbe på fred, så mennesker overalt i verden kan bygge et godt liv op. 

God jul og godt nytår. 

Nu er støvet ved at lægge sig, efter festen for børnelitteraturen på Kulturstationen i Vanløse den 30 september. Vi, de tre bag-kvinder, (se mere om kvinderne nederst i indlægget) hviler stadig lidt på laurbærene, men datoen til næste års Børnebogmarked er dog allerede sat, skriv derfor allerede nu den 29. september 2018 i kalenderen.

Først en stor tak til alle!! Til de deltagende forlag, forfattere, illustratorer og vores kollegaer og ex. kollegaer fra Københavns biblioteker, der var med til at gøre det til en alle tiders dag for børnelitteraturen. For det var det. Gæster var der mange af hele dagen, de kiggede i bøger, lyttede til den gode historie og deltog i dagens workshop. Fuldt program fra kl. 11 til 16.

Hvor er medmenneskeligheden blevet af, spørger Jeff - og reflekterer lidt over, hvornår og hvordan hun selv praktiserer den.

Efteråret blæser over Danmark, og morgerne bliver koldere. Europas valg giver en højredrejning, og for mange mennesker betyder det også en indre kulde. Hvor blev vores medmenneskelighed af?

Mig selv sagde forleden, da min mand fortalte mig, at han havde doneret penge til rohingyaerne, og jeg udbrød: "Hvad med mig?" Stille og roligt spurgte han mig: "Får du ikke nok mad?" Jo, det gør jeg jo. "er du udsat for forfølgelse?" Nej, det er jeg ikke. "Nå, hvad er så problemet?"

Jeg blev så flov. Det var en rigtig god måde at få min grådighed væk på. 

Sider