Blog

Nu er støvet ved at lægge sig, efter festen for børnelitteraturen på Kulturstationen i Vanløse den 30 september. Vi, de tre bag-kvinder, (se mere om kvinderne nederst i indlægget) hviler stadig lidt på laurbærene, men datoen til næste års Børnebogmarked er dog allerede sat, skriv derfor allerede nu den 29. september 2018 i kalenderen.

Først en stor tak til alle!! Til de deltagende forlag, forfattere, illustratorer og vores kollegaer og ex. kollegaer fra Københavns biblioteker, der var med til at gøre det til en alle tiders dag for børnelitteraturen. For det var det. Gæster var der mange af hele dagen, de kiggede i bøger, lyttede til den gode historie og deltog i dagens workshop. Fuldt program fra kl. 11 til 16.

Hvor er medmenneskeligheden blevet af, spørger Jeff - og reflekterer lidt over, hvornår og hvordan hun selv praktiserer den.

Efteråret blæser over Danmark, og morgerne bliver koldere. Europas valg giver en højredrejning, og for mange mennesker betyder det også en indre kulde. Hvor blev vores medmenneskelighed af?

Mig selv sagde forleden, da min mand fortalte mig, at han havde doneret penge til rohingyaerne, og jeg udbrød: "Hvad med mig?" Stille og roligt spurgte han mig: "Får du ikke nok mad?" Jo, det gør jeg jo. "er du udsat for forfølgelse?" Nej, det er jeg ikke. "Nå, hvad er så problemet?"

Jeg blev så flov. Det var en rigtig god måde at få min grådighed væk på. 

Splitte mine bramsejl – jeg har udgivet en billedbog. Det var lidt sådan jeg havde det i marts, da kassen med fri-eksemplarer af “Min morfar” ankom. Så var det altså ganske vidst, “Min morfar” var trykt og klar til at sejle ud i verden. Jeg er så småt ved at vænne mig til, at jeg kan skrive billebogsforfatter på visitkortet.

Min interesse og passion for billedbøger har jeg haft lige så længe jeg kan huske – og tanken om at selv at skrive og illustrere billedbøger har nok også altid været der. Det vidner mine skitsebøger og min virtuelle skrivebordsskuffe i hvertfald om. Undskyldninger for ikke at komme igang har der været nok af. Men i efteråret 2016 faldt flere ting på plads. Venlig nudging fra gode venner og det held at Flemming Møldrup fra Forlaget ABC antog historien om “Min morfar”. 

Henriette laver kreaværksted for børn på Blågårdens Bibliotek hver tirsdag i efteråret.

Jeg glemmer tid og sted, når jeg er kreativ, og det sker tit at, der opstår en ny ide sammen med børnene, som vi så udfører på stedet . 

Jeg er især glad for de lidt mere udsatte børn, som måske ikke går til en fritidsaktivitet. De har mange ressourcer og har bare behov for at blive hørt og set - fx i at få kreative ideer og udfører dem. De er så stolte, når de går hjem med et færdigt produkt. Vi har lige syet tasker, og de gik meget op i, at de selv havde designet og syet dem 

Sommertid er læsetid - og der er inspiration at hente på biblioteket uanset hvilke ferie, du har planlagt.

Jeg har altid tilbragt de fleste af mine sommerdage indendørs med en bog, da jeg grundet mine gotiske tilbøjeligheder skyer solen. Det har sin charme at være i sommerhus og så bare læse, hvad end der står på hylderne (ofte Agatha Christie), men det er nu også meget godt at benytte ferien til at læse nogle bøger virkelig har glædet sig til.

Scene N er en gratis teaterskole for børn fra Nørrebro og Nordvest. Her spiller de ikke prinsesser, æsler og ondskabsfulde mænd, men sig selv, og de er selv med til at skabe de årlige forestillinger.

Teaterskoler er ofte præget af børn fra den øvre middelklasse og kreative klasse. Det kan både børn og voksne blive lidt trætte af. Jeg kan tale for mig selv. Derfor har Pernille, min kone, og jeg længe drømt om at lave et lokalt projekt med en divers børnesammensætning.

Sider