Om Rytterskolen

  • ""
Rytterskolen blev opført i 1723 og taget i brug året efter som skole.

Skolen gennemgik flere ombygninger i løbet af 1800-tallet, og i 1899 blev der opført en ny skole i Brønshøj, nu kaldet Brønshøj Gamle Skole på Brønshøjvej, men undervisningen fortsatte i den gamle rytterskole til 1932, og siden 1904 blev bygningen også anvendt som distriktsbibliotek. Læs mere om de danske rytterskoler her på Wikipedia.

Biblioteket blev flyttet i 1939, og bygningen blev derefter anvendt til beboelse. Der var senere tale om at rive rytterskolen ned, da huset var blevet temmelig forfaldent, men huset blev reddet, og var senere også en tid hjemmeværnsgård og lager samt fra 1986 til 2011 hjemsted for Brønshøj Museum. (Brønshøj Husum Avis, Erik Fisker - 24. august 2015) 
Efter en voldsom brand på Rytterskolen i august 2010 blev der foretaget en omfattende restaurering og Rytterskolen blev overført fra Københavns Museum til Kultur Nord, der administrer biblioteker og kulturhuse i Brønshøj, Husum, Vanløse og Tingbjerg. 

Rytterskolen har i 2011-16 fungeret som udstillingshus med 6-8 årlige udstillinger suppleret med foredrag og workshops. Der vil ikke blive arrangeret udstillinger i Rytterskolen, mens Bellahøj 21st Barking er lejere af huset og parkeringspladsen foran.

For nærmere info om Rytterskolen kontakt Kulturhuset Pilegården eller skriv en mail til pilegaarden@kff.kk.dk.

For info og kontakt til spejdergruppen "Bellahøj 21st Barking" se foreningens hjemmeside her.