Babusjkas Legestue & barselscafé

Osramhuset danner ramme for den velbesøgte barselscafé, Babusjkas Legestue.

Hvad

Mandag, onsdag og torsdag tages legesagerne frem og lille sal fyldes op med barslende forældre og deres børn. Der er plads til leg med bolde, større legeredskaber og sanselegetøj. Derudover er der borde, høje stole og adgang til køkkenet med mikroovn, så det er muligt at indtage sin mad i legestuen. Legestuen giver mulighed for at møde andre forældre og børn, og dermed stimulere børnene, der får mulighed for at lege med hinanden. Legestuen er for børn mellem 0 og 3 år.

OBS legestuen er lukket i skolernes ferie - dvs. efterårsferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og sommerferie

Udover legestuen, består Babusjkas Legestue af en række kurser, der henvender sig til forældre med spæd- og småbørn. Der tilbydes kurser i blandt andet førstehjælp til børn, babymassage, motorik, kemi i hverdagen og ernæring – programmet skifter fra sæson til sæson. Desuden har Osramhuset hold i babymusik hver torsdag. Deltagelse i kurser og på hold sker ved betaling af mindre beløb.

Følg med i aktuelle aktiviteter på facebook-siden: https://www.facebook.com/BabusjkasKaffe/

Hvor

Legestuen holder til Osramhusets lille sal i stueetagen, mens foredrag oftest finder sted ovenpå i store sal.

Hvem

Babusjkas Kaffe blev startet op af en gruppe jordmoderstuderende fra Metropol. I dag er Osramhuset arrangør af aktiviteter og opstiller legesager. Kurserne, der tilbydes, kan variere, men i øjeblikket står Rikke-Lise Andersen for babymassage og motorik, mens Jacob Lynge står for førstehjælpskurserne.

Hvorfor

Babusjkas Kaffe samler beboere fra kvarteret og fra andre områder i byen. Gennem aktiviteter og samvær skabes relationer mellem både voksne og børn, der får mulighed for at lege med jævnaldrende. Derudover får forældre og børn en tilknytning til huset, som tilbyder aktiviteter, der henvender sig til børnene på forskellige stadier i deres opvækst.