Blog

I anledningen af kvindernes internationale kampdag præsenterer Blågårdens Bibliotek i samarbejde med CPH Zine Fest en udstilling om zines skabt af kvinder.

Udstillingen søger at vise hvordan zinet allerede i sin form og æstetik er politisk, og hvordan mediet kan bruges til at fremme stemmer der ikke får lov at fylde i vores etablerede udgivelsesstruktur. 

Når vi kan pege på institutionelle skævheder i vores samfund, må vi formode at disse skævheder også genskabes i den måde vi udgiver bøger og magasiner. Zinet er en måde at forsøge at rette op på disse skævheder, ved at give mennesker muligheden for at udgive sig selv. 

Stærke udgivelser af etablerede forfattere, modige bøger af debutanter, samarbejder på kryds og tværs som fx festivalen Lille Bogdag og BOGHANDEL, SKIFTER – bag de små forlag står nemlig en masse ildsjæle, som ikke konkurrerer om kroner og øre, men samarbejder om at få den gode litteratur ud i verden.

Det gøres bedst i fællesskab. Det er den slags vækst, de små forlag står for. Og derfor er det selvfølgelig oplagt, at BOGHANDEL, SKIFTER er en del af KBH læsers program med temaet vækst.

BOGHANDEL, SKIFTER er et forsøg på at skabe et fællesskabe og er startet af forlagene Escho og OVO press. Ideen er at bringe de små forlag tættere på hinanden og de små forlag tættere på de litteraturinteresserede. I november blev der holdt BOGHANDEL, SKIFTER i Bremen Teater med over 300 besøgende.

Hvad gør man, når frosten bidder, og man allerhelst vil være indenfor, men har lovet sig selv aldrig at købe et grimt tv?

Kom hjem til den danske vinter. Lovede ellers mig selv og mine omgivelser, at jeg aldrig mere ville brokke mig over vejret hjemme. Men hold da ferie, hvor har jeg frosset - så meget, at jeg istedet for at være i gadebilledet, tænker over at få et tv ind i mit liv. Så kunne jeg sidde og strikke foran skærmen. Havde ellers lovet mig selv aldrig at få sådan et grimt møbel ind i mit hjem.

Digte kan formidles på mange måder og her på Blågårdens Bibliotek er vi ikke blege for at eksperimentere. Vi har før puttet digte i tyggegummiautomater, bonprintere og træstammer. Nu går vi i stedet efter jeres ører.

Sammen med min kollega Suzan fra Københavns Hovedbibliotek har jeg i efteråret været på Podcast-uddannelse ved den drevne P1-vært Susanna Sommer. Siden da har Suzan og jeg optaget, klippet, skrevet og indlæst. Vi bor i samme opgang og har brugt både kælderrummet og redskabsskuret i gården som lydstudie. Nu er vi klar med vores første podcast: Dødsskibet – en lyrikpodcast fra Hades.

Snup programmet for forårets Weekend for børn på Nørrebros biblioteker og få overblik over, hvad du kan lave af gratis aktiviteter med ungerne.

I Kultur Ns huse, her Blågårdens Bibliotek, Nørrebro Bibliotek og Osramhuset, foregår der børnekulturelle arrangementer hver weekend. Og de er gratis. Og for alle. Husk dog, at der kan være aldersbegrænsning og tilmeldingskrav.

Vi kan ikke have et kulturhus eller bibliotek uden kultur. Den er vigtig for alle, især for de yngste, der ikke selv kan opsøge den.

Også i det nye år...

Så er det blevet vinter. vi hænger stadig under grisselampen og nyder kaffen i Blågårdsgade. 

En kæmpe tak for det fantastiske initiativ fra Støberiet angående Den Lille Gamle Jul på Pladsen med boder, mad og godt naboskab. Det var så hyggeligt. Tak til Anders, Madie og team samt Ditte for et fantastisk arbejde, I gjorde. 

Godt nytår til alle

 

Sider